Restaurant Mare in het WEC opent op 26 april

Vanaf 26 april 2025 opent niet alleen het WEC zijn deuren, maar ook Mare – de smaak van het getij, het nieuwe restaurant in het WEC. Een plek waar gastronomie, natuur en duurzaamheid samenkomen, en waar de seizoenen en de omgeving de menukaart bepalen.

Een restaurant geïnspireerd door het Wad

Bij Mare laten we ons inspireren door het ritme van de natuur en de rijkdom van het lokale landschap. Onze menukaart is gebaseerd op duurzame en seizoensgebonden ingrediënten, afkomstig van lokale boeren en vissers die met respect voor de omgeving werken. Door te kiezen voor eerlijke, verse producten uit de regio, brengen we de pure smaken van het noorden op je bord en dragen we bij aan het behoud van dit unieke ecosysteem.

Of je nu komt voor een smaakvolle maaltijd of een bijzondere culinaire beleving, bij Mare proef je de kracht van eerlijke, verse producten uit de regio. Geniet van de smaak van het getij!

Duurzaam en verbonden met het Waddengebied

Mare is meer dan een restaurant; het is een culinaire vertaling van het Waddengebied. Hier draait alles om koken met wat de natuur biedt, in harmonie met het seizoen en de omgeving. Op de menukaart staan duurzame streekproducten, en vis uit de Waddenzee wordt bewust beperkt om het ecosysteem te ontlasten. In plaats daarvan wordt er gewerkt met zoetwatervis en verantwoorde alternatieven. Ook is een groot deel van het menu vegetarisch of vegan, passend bij de visie van het WEC om bewustwording te creëren over de relatie tussen mens en natuur.

Gelegen op een bijzondere plek, biedt Mare niet alleen smaakvolle gerechten, maar ook een panoramisch uitzicht op het Werelderfgoed Waddenzee en Schiermonnikoog. Na een bezoek aan het WEC kunnen bezoekers hier genieten van een lunch, diner of een kop koffie met ambachtelijk gebak. Maar ook wie niet in het WEC is geweest, is van harte welkom.

Samenwerken met de natuur en lokale producenten

Mare werkt volgens het ‘Boer en Chef’-principe, wat betekent dat er nauw wordt samengewerkt met lokale producenten en duurzame vissers. Van zilte aardappelen en Hollandse granen tot advies van vissers bij het samenstellen van het seizoensmenu – alles is gericht op een bewuste en duurzame keuken, die de balans tussen mens en natuur respecteert.

Mare – de smaak van het getij is onderdeel van Compass Group, ’s werelds grootste food- en servicebedrijf, dat zich inzet voor duurzame en verantwoorde gastronomie. Met de kernwaarden duurzaamheid, lokaal ondernemerschap en maatschappelijke impact sluit Mare perfect aan bij de missie van het WEC om bewustwording te creëren over de relatie tussen mens en natuur. Mare opent haar deuren tegelijk met het WEC en is 7 dagen per week geopend. Kom langs en proef de smaak van het getij!

Werken bij Mare? Wij zoeken collega’s!

Wil jij werken op een unieke locatie en deel uitmaken van ons enthousiaste team? Mare is op zoek naar gepassioneerde horecamedewerkers die samen met ons willen bouwen aan een restaurant waar duurzaamheid en smaak hand in hand gaan.

Bekijk onze openstaande vacatures:
Floormanager
Medewerker bediening
Zelfstandig werkend kok